vrijdag 15 april 2016

travel • a day in België

Een weekendje weg. Je wilt zoveel dingen doen in maar 2 of 3 dagen, mooie stadjes bezoeken of juist een abdij wat bij ons het geval was. Ik ging namelijk met mijn vader, moeder en broertje een weekend naar Limburg, uhm 4 maanden geleden inmiddels, maar kom nu pas aan een artikel toe. Hoezo uitstel gedrag? Waar het om gaat zijn de foto's van een dagje in België vlak over de grens.

Uhm ja, ik wilde wat vertellen over het plaatsje waar deze abdij lag, maar zoals gewoonlijk ben ik weer de plaatsnaam vergeten. Never mind, we gingen dus de grens over bij Vaals en binnen een kwartier kwam je in een geheel ander landschap terecht. Waar alles in Overijssel zo plat is als een dubbeltje, was het in Limburg al heel bergachtig voor ons, kleine heuvels die voor ons leken als bergen. Hoe kan dit Nederland zijn? Maar toen we naar België gingen was het een heel ander verhaal, nog meer heuvels en huizen die op een schuine heuvel stonden. Doodeng lijkt me het daar om te wonen, laat staan je rijbewijs daar halen. 
Oke genoeg over het landschap, want daar moet je gewoon aan wennen lijkt mij. Maar toen kwamen we aan bij de abdij, een soort klooster die we wel mochten bezichtigen, in Vaals staat er namelijk een klooster die nog in gebruik is. De huizen om deze abdij waren best sober dus kon je het enorme gebouw van ver af al zien. Een grote klokkentoren en daar omheen muren met in het midden een plein. En dat was het mooiste plein wat ik ooit heb gezien, mooie stenen muren in de ouderwetse stijl met klimop eraan vast gegroeid. Geweldig.
Er waren geen rondleidingen, waar we sowieso niets aan hadden omdat het vooral Frans talig was, maar daardoor weet ik niet hoe ze deze ruimte noemen. Ik zou zeggen dat het een kerk zou zijn, maar ik denk niet dat ze het zo in een klooster noemen. Maar het was er in ieder geval prachtig, grote lange ramen met de verhalen van Jezus van glas en lood en een enorme rij met grote banken.
Nadat we de abdij uit kwamen gingen we door België rijden en hoopten we dat het marktje, dat we de heenweg zagen, er nog stond. Wij hebben nooit geluk, dus deze keer ook niet, het was al afgelopen en bijna alle kraampjes waren al weg. Het was wel een heel mooi dorpje, want alle huizen hadden zulke mooie bakstenen. Ja, Lisa is in een dorpje en let op de bakstenen van de huizen, diepzinnig. 

Zo, dat was dan een klein verslagje van een dagje in België. We hadden namelijk een hele tijd in de auto gezeten, mijn vader houd nogal van toeristische routes dus gaan we overal binnen door in de hoop dat we er dan komen. En op de een of andere manier komt het altijd goed en komen we op onze plaats van bestemming. Back to the point, binnenkort komt er nog een artikel online over Limburg maar dan over Maastrischt. De stad met de mooiste en oudste brug van Nederland.

Lots of love, Lisa

12 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's! Ik wil zo graag nog een keer naar België.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toffe foto's! Naar Limburg ben ik eigenlijk nog nooit echt geweest, woeps!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke foto's heb je gemaakt! Mooie plekjes zeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaah! Wat fijn dat je eens in ons landje bent geweest! Hele mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie plaatjes! En oh, ik vind kloosters altijd zo tof, omdat het altijd zo oud oogt en dan ga ik me altijd afvragen wat voor mensen daar vroeger rondgelopen moeten hebben. Dat heb ik nu ook met jouw foto's, interessant :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie foto's heb je gemaakt, zeg! Ziet er gezellig uit daar! Wat leuk om eens te horen dat er ook in ons landje Nederlandse vakantiegangers komen, en niet enkel voor de Ardennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeps ik ben Belg en ik ben nog nooit in Limburg geweest... Deze foto's doen me daar wel echt zin in krijgen zeg, wauw! Stuk voor stuk echt fantastische foto's zijn dit, zo kunstzinnig en simpelweg heel erg mooi.
  XO IMKE | Pastellics

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah, ziet er tof uit zeg! Mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah ja dat vond ik ook zo, dat Limburg in Nederland al zo heuvelachtig kan zijn. Heel mooi allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen